Güncel Haberler

Yerlikaya, Beyoğlu’nda kadına şiddet uygulayanların tutuklandığını duyurdu

İstanbul Beyoğlu’nda bir eğlence mekanında 3 kadına şiddet olayının ardından İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, zanlıların tutuklandığını ve “yasanın gerektirdiğini yapacaklarını” açıkladı.

REKLAM

İstanbul Beyoğlu Divane Cihangir’de 3 kadına şiddet olayının sosyal medyada büyük yankı uyandırmasının ardından İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, cumartesi günü yaptığı açıklamada, şüpheli MMD ve VT’nin tutuklandığını duyurdu.

Bakan Yerlikaya, “Kadına şiddet uygulamaya kalkışanları tasvip etmeyeceğiz! Buna cesaret edenler hukuk önünde hesap verecektir.” Şüphelilerin MMD’nin 13, VT’nin ise 12 sabıka kaydının olduğu öğrenildi.

Olay, 3 Haziran’da Cihangir ilçesindeki Divane Cihangir tesislerinde meydana geldi.

Güvenlik kamerası görüntüleri sosyal medyada büyük tepki topladı. 31 Temmuz gecesi Karaköy polis merkezine başvuran üç kadın, iş arkadaşları VT ve şiddete maruz kaldıklarını iddia ettikleri çalışan MMD hakkında şikayette bulundu.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü olayla ilgili şu açıklamayı yaptı: “Kadınlar telefonlarını şarj etmek için beklerken işyeri çalışanları fatura getirip mekanın kapatılacağını bildirdi. Kadının şarja devam etmek istemesi üzerine tartışma çıktı. Telefonlar kavgaya dönüştü. Şüpheli MMD ve VT ise 2 Ağustos 2024’te yakalanıp gözaltına alındı.” “Şüphelilerin MMD’nin 13, VT’nin ise 12 sabıka kaydı var. Yakalanan şüpheliler, 3 Ağustos 2024’te kasten yaralama ve cinsel taciz suçlarından adli makamlara sevk edildi.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu