Güncel Haberler

Nükleer enerji teknolojileri tasarım yarışmasına kayıtlar devam ediyor

class = “medyanet-inline-adv”>

Dünyada sadece elektrik üretimi değil aynı zamanda; Tıp, sanayi, bilimsel araştırma, ulaştırma, su kaynakları çalışmaları, tarım ve gıda gibi pek çok sektörde etkin bir şekilde kullanılan nükleer enerjinin, gelecekte nükleer politikaların tanımı arttıkça daha yaygın ve daha hızlı kullanılması kaçınılmazdır. Ülkemizde araştırma ve geliştirme yatırımları ve nükleer santrallerin enerji sürdürülebilirliğinin güvence altına alınması açısından büyük önem taşıması nedeniyle “Nükleer enerjiye yönelik teknolojiler için tasarım yarışması” düzenlenmektedir.

Yarışmanın ana kategorisi “Modüler Reaktörün Konsept Tasarımı” üzerine yapıldı. Küçük modüler reaktörler (SMR’ler) ve mikro modüler reaktörler (MMR’ler), nükleer enerji üretiminde esneklik, güvenlik ve verimlilik sağlamaları nedeniyle geleceğin enerji teknolojileri arasında önemli bir yer tutmaktadır. Yarışmanın belirtilen temel kategorisinde katılımcıların bu tip reaktörler için yenilikçi tasarımlar ve çözümler geliştirmeleri gerekecek.

class = “medyanet-inline-adv”>

Yarışmaya modüler reaktör sistemi alt bileşenlerinin tasarımına odaklanan alt kategori proje başvuruları da kabul edilecek. Belirlenen beş farklı alt kategori şu şekilde:

Uluslararası ilişkili öğrenciler, üniversite öğrencileri, yüksek lisans, doktora öğrencileri ve açık öğretim öğrencileri, mezunlar, akademisyenler ve sektör çalışanlarının takımlar halinde katılabildiği yarışmada, Temel kategoride (Modüler Reaktör Kavramsal Tasarımı) birincilik ödülü 400 bin TL, ikincilik ödülü 300 bin TL, üçüncülük ödülü ise 200 bin TL. Alt kategoride birincilik ödülü ise 150 bin TL olacak.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı denetiminde düzenlenen ve bu yıl ilk kez düzenlenecek Nükleer Enerji Teknolojileri Tasarım Yarışması’nın finali de TEKNOFEST Adana’da yapılacak.

2-6 Ekim 2024 tarihleri ​​arasında gerçekleşecek.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu