Güncel Haberler

Küresel telekomünikasyon sektöründe Turkcell’e önemli bir görev

class = “medyanet-inline-adv”>

Turkcell’in Kasım 2023’ten bu yana “Yazışma Grubu” olarak sürdürdüğü faaliyetleri, uluslararası paydaşların sunduğu öneriyle geçen hafta Cenevre’de düzenlenen ITU-T Genel Kurul toplantısında onaylandı ve Telekomünikasyon Ağları için entegre yapay zekaya odaklanma dönüştürüldü olarak adlandırıldı. bir gruba. Süreçte oynadığı aktif rol sonucunda grup üyelerinin önerisiyle Turkcell başkan olarak atandı.

Yeni nesil telekomünikasyon ağlarına yönelik yapay zeka teknolojileri için oluşturulan Focus Group; Sektörden, akademiden ve kamuoyundan uzmanları bir araya getirerek telekomünikasyon alanında yapay zekanın verimliliğini artırmayı hedefliyor. Bir yıllık bir çalışmayla yola çıkan grup, yerleşik yapay zeka tabanlı uygulamaları tespit etmeyi ve uygulama mimarileri geliştirmeyi hedefliyor. Elde edilecek sonuçlar sektörde yapay zeka destekli ağlar üzerinde yapılacak çalışmaların standardizasyonunun yapı taşlarını oluşturacaktır.

class = “medyanet-inline-adv”>

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Turkcell Genel Müdürü Dr. Ali Taha Koç, şunları söyledi: “Hedefimiz, ülkemizin adını yeni nesil iletişim teknolojilerinde söz sahibi ülkeler arasına koymak. Üstlendiğimiz bu zorlu görevle hedefimize bir adım daha yaklaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İTÜ bünyesinde kurulan bu odak grupla ilgili çalışmalar, TÜBİTAK 1515 – Öncü Ar-Ge Laboratuvarları Destekleme Programı desteğiyle geçtiğimiz yıl başlattığımız ve otonom 6G geliştirme motivasyonuyla çalışmalarını sürdüren araştırma laboratuvarımız Turkcell 6GEN Lab’ın vizyonuyla ortaya çıktı. Yapay zeka yetenekleriyle donatılmış ağlar. Başkanlığını yapacağımız bu grupta yürütülecek uluslararası çalışmalar sayesinde Turkcell olarak İTÜ himayesinde küresel ölçekte bu alana öncülük edebileceğiz. Uluslararası alanda sağlayacağı prestijin yanı sıra, 6G’nin ön standardizasyonuna yönelik atılan önemli bir adımda da önemli oyunculardan biri olma fırsatını sunmasını bekliyoruz. Bu önemli gelişmenin hem Türkiye’de hem de küresel telekomünikasyon sektöründe büyük yankı uyandıracağına inanıyoruz.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu