Güncel Haberler

Çağrı cihazları konusunda Türkiye risk altında mı? İlk açıklama Bakan Uraloğlu’ndan geldi: Açıkça söyleyebilirim

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Anadolu Ajansı yazı işleri ekibine Türkiye’nin gündemindeki konulara ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. İsrail’in dün Lübnan’da çağrı cihazlarına düzenlediği saldırıyla ilgili konuşan Bakan Uraloğlu, Türkiye’de böyle bir riskin bulunmadığının altını çizdi.

VERİ HIRSIZLIĞINDAN ŞİKAYET

Son günlerin bir diğer tartışma konusu da kişisel veri hırsızlığının ihbarı oldu. Bakan Uraloğlu, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamanın ardından bugün şunları söyledi: “Günümüz Türkiye’sinde kişisel verilere ilişkin herhangi bir veri sızıntısı veya riski yoktur. Yapay bir gündem oluşturmaya çalışıyorlar.” dedi.

SİBERNETİK SALDIRILAR

Türkiye’nin her gün siber saldırılara maruz kaldığını belirten Uraloğlu, “400’ün üzerinde saldırıyı önlüyoruz. Siber güvenlik açısından ilk 10 ülke arasındayız.” dedi.

3

NARİN GÜRAN CİNAYETİNDE SİLİNEN MESAJLAR

8 yaşındaki Narin Güran’ın Diyarbakır’da öldürülmesiyle ilgili Meta’dan talep edilen WhatsApp yazışmaları hakkındaki soruya yanıt veren Uraloğlu, sosyal medya platformlarının Türkiye’de temsilcilerinin bulunduğunu hatırlattı. Uraloğlu, şöyle konuştu: “Burada Meta diyor ki: ‘Biz bu mesajları kaydetmiyoruz, saklamıyoruz. Dolayısıyla verme imkanımız yok.’ “‘Vermiyoruz’ demiyorlar, ‘verme imkanımız yok’ diyorlar. Bildiğimiz kadarıyla dünyanın hiçbir yerinde böyle bir bilgi verilmedi. Ancak farklı şekilde, bulut teknolojileriyle ya da farklı ortamlarda saklanıyorsa ancak orada bulunabiliyor” Yaklaşım bu ama biz hem emniyet teşkilatımızla hem de adalet mekanizmasıyla iletişim halindeyiz. Bize sorulan bilgileri vermeye çalışıyoruz. Bu anlamda şu anda Meta dahil diğer platformlarla iletişim halindeyiz.” dedi.

INSTAGRAM’IN BAŞKENTLERİ

Bilindiği üzere Instagram geçtiğimiz haftalardan beri kapatılıyor ve bir süredir de açılmıyordu. Türkiye, Instagram’ın açıldığını Bakan Uraloğlu’ndan duydu. Konuyla ilgili Uraloğlu, “Platformlar Türkiye’nin kararlı olduğunu biliyor. Gerektiğinde her türlü yaptırımı uygulayabileceğimizi gösterdik.” açıklamayı yaptı.

insidevisual-Haberler-İçerde-Görsel

YÜKSEK HIZLI TREN PROJESİ

Ankara-İzmir hızlı tren projesine ilişkin konuşan Uraloğlu, “İzmir’i 2027 yılının başında tamamlayacağız, hedefimiz bu. Ankara’dan İzmir’e gitmek 3,5 saat sürecek.” “İstanbul-Ankara arasında hem otoyol hem de yeni hızlı tren hattı inşa etmek istiyoruz.” Kendi açıklamalarına da yer verdi.

Önceki içerik Sonraki içerik

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu