Güncel Haberler

TEKNOFEST Drone Şampiyonası’nın ikinci etabı Mersin’de başlıyor

Oluşturulma tarihi: 20 Eylül 2024 16:30

TEKNOFEST Drone Şampiyonası’nın ikinci etabı 21-22 Eylül’de Mersin’de gerçekleşecek.

class = “medyanet-inline-adv”>

TEKNOFEST 2024 kapsamında Mersin Engelliler Gençlik Merkezi’nde düzenlenecek olan TEKNOFEST Drone Şampiyonası’nda ön elemelerde ve ilk etapta başarılı olan 24 yarışmacı yarışacak.

TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali Yarışma kapsamında gerçekleştirilen ve her yıl büyük ilgi gören TEKNOFEST Drone Şampiyonası, drone pilotlarını kıyasıya bir rekabetin içerisine çekiyor. 2017 yılından bu yana düzenlenen, gençlerin ve teknoloji meraklılarının merakla beklediği bu etkinlik, 2021 yılından itibaren TEKNOFEST çatısı altında gerçekleştirilecek. STM (Savunma Teknolojileri Mühendisliği) tarafından yürütülmektedir..

Yarışma, FPV kameralar ve belirli frekanslarda çalışacak şekilde ayarlanmış İHA’lar kullanılarak gerçekleşecek. İHA’ların boyutları 180 ila 250 mm arasında olacak ve tüm teknik gereksinimlere uygun olacak. Video vericileri yalnızca gerektiğinde kullanılmalıdır. Pilotlar yarışma boyunca belirlenen teknik ve güvenlik kurallarına uyacaklardır. Yarışmanın formatı eleme yöntemi olup, eleme turları sonunda en iyi puanı alan yarışmacılar eleme turlarına katılacaktır.

class = “medyanet-inline-adv”>

Üç etapta gerçekleşen şampiyonanın son etabı TEKNOFEST Adana’da gerçekleşecek. İki etap sonunda en yüksek puanı alan yarışmacılar, TEKNOFEST 2024 Adana’da organize etmek büyük finalde yarışma hakkını elde edecek. Yarışmacılara ulaşım, yemek, konaklama ve sosyal imkanlar sağlanırken, finale kalan sporculara ise birincilik ödülü 50.000 TL, ikincilik ödülü: 40.000 TL, üçüncülük ödülü Sırasında 30.000 Türk Lirası verilecektir.

Büyük finalin galibi de Ayrıca TEKNOFEST 2024 kapsamında düzenlenecek Dünya Drone Kupası’nda Türkiye’yi temsil etme şansı da bulunuyor. Alacağım.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu